Investovanie do šperkov vyrobených na mieru

Ak hľadáte darček pre niekoho, kto vám je veľmi blízky, neexistuje lepšia voľba ako šperk vyrobený na mieru. Osoba, ktorej darujete takýto šperk bude chápať, ako veľmi si ju vážite a milujete.

Ľudia čoraz viac vyhľadávajú výrobky, ktoré zodpovedajú ich špecifickým potrebám. Súpravy šperkov vyrobených na mieru okrem toho vydržia celé desaťročia.

Okrem toho sa šperky vo všeobecnosti považujú za bezpečnú a výhodnú investíciu, nakoľko ich hodnota v čase neklesá. Ak stále nie ste presvedčení, či sa vám oplatí investovať do šperkov vyrobených na mieru, prinášame vám pádne dôvody, prečo sú správnou voľbou.

  1. Jedinečnosť

Jednoducho povedané, šperky vyrobené na mieru sú naozaj unikátne. Nakoľko sú vyrobené presne podľa vkusu, potrieb a životného štýlu konkrétnej osoby, môžu vašej parnerke pomôcť vyniknúť v dave. Samozrejme, že existuje množstvo iných kreatívnych spôsobov, ako sa odlíšiť od iných ľudí. Nosenie šperkov vyrobených na mieru je však dobrým spôsobom, ako si zdvihnúť sebavedomie a vyjadriť svoju osobnosť. To je aj hlavným dôvodom, prečo v súčasnej dobe ľudia s obľubou do takýchto šperkov investujú.

  1. Budete sa držať svojho rozpočtu

Keď navštívite klenotníctvo s tým, že si chcete kúpiť elegantné náušnice, dostane na výber z obmedzeného množstva náušníc, ktoré majú práve na predajni. V konečnom dôsledku si tak môžete kúpiť aj náušnice, ktorá stoja viac ako ste pôvodne chceli minúť. Dizajnérske šperky sú ešte o niečo drahšie. Keď sa však rozhodnete, že si chcete dať náušnice vyrobiť na mieru, zistíte, že máte k dispozícii neobmedzené množstvo rôznych dizajnov. Konečný šperk bude presne zodpovedať vášmu vkusu a potrebám, a okrem toho viete regulovať jeho cenu.

  1. Cenová dostupnosť

V prípade, že sa rozhodnete kúpiť si šperk, ktorý bude vyrobený podľa vašich predstáv, môžete si byť takmer istý tým, že výsledný šperk vás ohúri. Nakoľko sú šperky vyrábané na mieru navrhované podľa vkusu a potrieb klienta, návrhári dbajú na to, aby bol finálny produkt perfektný. Zákazník rozhoduje prakticky o všetkom. Napríklad, ak potrebujete šperky, kvôli jednej konkrétnej udalosti, môže sa vám podariť získať elegantný kúsok za pomerne prijateľnú cenu. Pri šperkoch tvorených na mieru máte úplnú kontrolu nad vašim rozpočtom.

  1. Sentimentálna hodnota

Keď obdarujete niekoho blízkeho šperkom vyrobeným na mieru, budete mať istotu, že na vás nikdy nezabudne. Šperky vyrobené na mieru majú silu vyvolávať emócie v každom z nás. Keď sa teda rozhodnete kúpiť niekomu šperk vyrobený na mieru, môžete si byť istý, že tej osobe nedávate iba šperk ale aj spomienku na vás. Naše babičky si tradične odovzdávali šperky z generácie na generáciu. To isté platí aj o šperkoch vyrobených na mieru.

  1. Je to váš návrh

Veľkou výhodou šperkov vyrobených na mieru je skutočnosť, že každý kúsok je unikát. Tento druh šperkov je navrhovaný so zámerom vytvoriť niečo, čo je jedinečné a trošku vyčnieva z radu. Čo vám ako prvé príde na myseľ, keď povieme šperk na mieru? Iste to je celá plejáda predmetov. Pre mnohých je kúpa šperku vyrobeného na mieru splnenie ich snov. Keď budete nosiť šperk vyrobený na mieru, budete sa cítiť ako keby bol vašou prirodzenou súčasťou.

Pre náročnejších majiteľov šperkov je výroba šperkov na mieru skvelým spôsobom, ako zabezpečiť, že im šperk bude úplne vyhovovať. V procese vytvárania nového šperku je potrebné myslieť na viacero vecí. Faktory, na ktoré by ste mali myslieť sa však líšia od jedného druhu šperku k druhému. Napríklad, taký základný tvar šperku bude v prípade prívesku asi obdĺžnik alebo elipsa, no v prípade náušníc to pravdepodobne bude kvapka.

Ďalším faktorom, ktorý do značnej miery taktiež ovplyvní cenu daného šperku, je kov, do ktorého sa bude šperk osádzať. Medzi najobľúbenejšie kovy patrí titán, rýdze striebro, zlato alebo platina. S výberom kovu použitého na výrobu šperku väčšinou nebýva žiaden problém. Je to spôsobené najmä tým, že väčšina ľudí preferuje istú farbu alebo vzhľad kovu. Zároveň je veľkou výhodou, ak máte pred návštevou dizajnéra alebo klenotníka vypracovanú približnú predstavu o tom, ako by mal daný šperk vyzerať.

  1. Personalizované šperky môžu vyrozprávať svoj príbeh

Umelecké diela často rozprávajú nejaké diela a šperky vyrobené na mieru nie sú žiadnou výnimkou. Šperky vyrobené na mieru väčšinou symbolizujú niečo, v čo veríte alebo cítite, tým pádom rozprávajú váš príbeh. Tieto šperky sú väčšinou dôkladne premysleným darom, ktorý má zvečniť vzťah dvoch osôb.

  1. Súčasť rodinného dedičstva

Šperky sa veľmi často dedia z generácie na generáciu, čo znamená, že predstavujú rodinné dedičstvo a symbolizujú spomienky, ktoré by si mali pamäť aj budúce generácie. Nemusí dokonca ani ísť o šperk vyrobený na mieru. Jednoduché personalizované gravírovanie premení bežný šperk na niečo mimoriadne symbolické.

  1. Je ľahké ich identifikovať

Nechceme nič privolávať, no niekedy sa stane, že sa šperky stratia, zhoria alebo sú ukradnuté. Ak sa vám náhodou aj podarí váš zmiznutý šperk nájsť na nejakej burze alebo u priekupníka je mimoriadne náročné dokázať, že ste jeho skutočným majiteľom. V prípade gravírovaných šperkov a šperkov vyrobených na mieru, by to však nemal byť žiaden problém. Identifikácia šperku je oveľa jednoduchšia ak je na ňom vygravírované niečo špeciálne a nie iba bežná fráza alebo slovo.

  1. Nové využitie pre staré šperky

Namiesto toho, aby ste začínali od nuly, môžete opätovne využiť drahokamy alebo kov zo starého šperku. Mnoho šperkov môže vyzerať staromódne aj napriek tomu, že sú vyrobené z tých najkvalitnejších materiálov. Tieto materiály však môžete použiť znova a vytvoriť šperk, ktorý bude zodpovedať vášmu vkusu.

  1. Prejavíte svoju lásku

Všetci veríme, že jedného dňa stretneme svoju druhú polovičku. Láska je neopísateľný pocit a každý človek na Zemi si zaslúži byť milovaný. Láska je skutočne niečo, čo sa iba ťažko symbolizuje a vyjadruje. Tradičným symbolom a spečatením lásky je manželstvo. Symbolom manželstva sú zase obrúčky, ktoré sa často vyrábajú na mieru. Šperky vyrobené na mieru naozaj predstavujú darček, ktorý znamená, že na druhú osobu naozaj myslíte.

  1. Šperky vyjadrujú to, že na druhú osobu myslíte

Ak niekomu podarujete šperky vyrobené na mieru, dávate mu niečo špeciálne. Je jasné, že ide o premyslený dar, ktorého zohnanie vám zabralo viac času. Darovaním šperku vyrobeného na mieru, darujete aj kúsok seba. Druhej osobe dávate niečo, čo symbolizuje váš vzájomný vzťah. Ľudia si často myslia, že drahý darček znamená, že druhá osoba na nich myslí. Často to však nie je pravda. V prípade šperkov vyrobených na mieru však neinvestujete iba peniaze ale aj svoj drahocenný čas.

  1. Šperky sú večné

Kvalitné šperky vám vydržia po celý váš život a rovnako dlho vydrží aj kvalitné gravírovanie. Ak sa teda rozhodnete niekoho obdarovať šperkom vyrobeným na mieru, alebo takýto šperk dostanete, môžete si byť istý, že takýto šperk obstojí v skúške času.

Šperk z turmalínu a diamantov. Predajca Lujery, klenotnícka dieľňa Gabrielli.
Šperk z turmalínu a diamantov. Predajca Lujery, klenotnícka dieľňa Gabrielli.
Šperkový set z turmalínu a diamantov. Predajca Lujery, klenotnícka dieľňa Gabrielli.
Šperkový set z turmalínov a diamantov. Výrobca klenotnícka dieľňa Gabrielli. Predajca Lujery

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
SÚVISIACE ČLÁNKY
Scroll to Top